Vanliga frågor om våra utbildningar

Behöver jag några förkunskaper innan jag startar hos er?

Svar: Nej, utbildningen är en grundutbildning där man inte behöver kunna något inom yrket innan starten.

Kan man få CSN under tiden man går hos er?

Svar: Ja, alla som går våra utbildningar har rätt att söka studiemedel från CSN. Var noga med att kontakta CSN innan start, så att du är säker att du har möjlighet att få CSN och under hur lång period du kan få det.

Hur söker jag till er?

Svar: Våra utbildningar är komvux-utbildningar, så det innebär att du söker via din hemkommun. Om du behöver hjälp kan du kontakta en Studie och yrkesvägledare/Karriärvägledare i just din kommun, eller så hör du av dig till oss på 072-398 53 36.

Kostar det något att gå hos er?

Svar: Nej, utbildningen betalas av din hemkommun, men du behöver skaffa studiematerial/verktyg som kostar ca 5500-6500:

Jag kan inte vara i skolan på heltid, kan jag läsa på deltid eller distans?

Svar: Nej, det är en heltidsutbildning som bedrivs i skolan så våra elever behöver närvara i skolan för att kunna tillgodogöra sig utbildningen, där lärarledd undervisning kombineras med egna studier måndag till fredag kl. 09.00 - 17.00.

Kan jag enbart läsa till herrfrisör/damfrisör när jag studerar frisörutbildningen hos er?

Svar: Nej, efter vår frisörutbildning blir man både herr och damfrisör. Det är inte möjligt att bara gå delar av vår utbildning utan man läser ett helt kurspaket." Vill man däremot enbart jobba som herrfrisör finns alternativet att läsa barberarutbildningen i stället.

Har man lov när man går hos er?

Svar: Nej, våra elever läser på heltid. Det betyder att man studerar under hela den perioden. Ledighet utöver helger infaller under röda dagar.

Jag har jobbat som frisör tidigare, kan jag gå hos er för att få behörighet?

Svar: I de här fallen gör vi alltid en individuell bedömning. I vissa fall kan man få göra en validering och läsa bara de delar av vår utbildning som man saknar kunskaper inom. I andra fall kan man behöva läsa hela utbildningen i alla fall. Kontakta skolan för att få svar just gällande dig.