För SYV

Style Education Stockholm AB är godkända för komvuxstudier där studenten kan få CSN-bidrag/lån och där Komvux i hemkommunen beviljar och bekostar utbildningen.

Skolan är en del av det offentliga skolsystemet vilket innebär att vi styrs av lagar och förordningar som beslutas av Sveriges riksdag och Skolverket. Skolinspektionen är tillsynsmyndighet.

Viktig information

Söker man via Nacka, Stockholm, norrortskommun eller en söderortskommun går det att välja och vraka mellan de olika kursstarterna vi har löpande under året. Nedan finns länkar till de olika kommunerna i norrort och söderort. Kcno består av Danderyd, Täby, Vallentuna, Vaxholm och Österåker.

Viktiga länkar:

Webbansökan vuxenutbildning Nacka
Webbansökan vuxenutbildning Stockholm stad
Webbansökan vuxenutbildning Nordost KCNO
Webbansökan vuxenutbildning Upplands Väsby
Webbansökan vuxenutbildning Solna
Webbansökan vuxenutbildning Järfälla
Webbansökan vuxenutbildning Sollentuna
Webbansökan vuxenutbildning Sigtuna
Webbansökan vuxenutbildning Värmdö
Webbansökan vuxenutbildning Norrtälje
Webbansökan vuxenutbildning Sundbyberg
Webbansökan vuxenutbildning Södertälje/Nykvarn
Webbansökan vuxenutbildning Salem
Webbansökan vuxenutbildning Huddinge
Webbansökan vuxenutbildning Botkyrka
Webbansökan vuxenutbildning Lidingö
Webbansökan vuxenutbildning Ekerö

Ansökan sker genom att följa de anvisningar som din vuxenutbildning har i din hemkommun. Du finner oss under kurspaket, hantverk. Finns vi inte i din hemkommuns utbildningsutbud under kurspaket kontakta då oss, så guidar vi dig rätt. Om man söker via annan kommun än sin hemkommun är det viktigt att man tar en kopia på sin ansökan och lämnar in den till sin hemkommun, för att ansökan ska vara komplett.

Skulle du nu behöva mer information för att få hjälp med din ansökan är det bara att ta kontakt med oss på skolan.

Ring 072-398 53 36 eller mejla contact@styleeducation.se

Prövningar VT 2024

Barberare
Vecka 11 (mitten av mars) Sevan
Vecka 18 (början av april) Sevan

Hår & Makeup
Vecka 11 (mitten av mars) Cecilia
Vecka 18 (början av april) Cecilia

Frisör
Vecka 4 (slutet av januari) Kicki
Vecka 15 (mitt i april) Nada
Vecka 20 (mitten av maj) Silvana

Naglar
Vecka 11 (mitten av mars) Malin
Vecka 18 (början av april) Malin

Prövningar HT 2024

Barberare
Vecka 38 (slutet av september)
Vecka 46 (mitten av november)

Hår & Makeup
Vecka 38 (slutet av september)
Vecka 46 (mitten av november)

Naglar
Vecka 38 (slutet av september)
Vecka 46 (mitten av november)

Frisör
Vecka 38 (mitten av september)
Vecka 48 (slutet av november)
Vecka 50 (mitten av december)

 

Style Education Stockholm AB har betygssrätt i följande ämnen:

Kurs Kurskod
Hantverksintroduktion HAVHAV0
Frisör 1 HAVFRI01
Frisör 2 HAVFRI02
Frisör 3 HAVFRI03
Frisör 4 HAVFRI04
Frisör 4 specialisering HAVFRI04S
Frisör 5 HAVFRI05
Frisör 5 specialisering HAVFRI05S
Frisör 6A HAVFRI06A
Frisör 6B HAVFRI06B
Hantverksteknik 1 HAVHNT01
Hantverksteknik 2 HAVHNT02
Hantverksteknik 3 HAVHNT03
Hantverksteknik 4 HAVHNT04
Hantverksteknik 4 specialisering HAVHNT04S
Hantverksteknik 5 specialisering HAVHNT05S
Material och miljö HAVMAE0
Entreprenörskap ENTENR0
Tradition och utveckling HVKTRA0
Hår- och makeupstylist 2 HAVHAR02
Hår- och makeupstylist 3 HAVHAR03
Hår- och makeupstylist 4 HAVHAR04
Barberare 2 HAVBAR02
Barberare 3 HAVBAR03
Barberare 4 HAVBAR04
Barberare 5 HAVBAR05
Barberare 6a HAVBAR06a
Vuxenutbildning på grundläggande nivå

 

Samhällskunskap GRNSAM2
Svenska som andraspråk GRNSVA2
Vuxenutbildning på gymnasie nivå

 

Svenska som andraspråk 1 SVASVA01
Svenska som andraspråk 2 SVASVA02
Svenska som andraspråk 3 SVASVA03
Svenska 1 SVESVE01
Svenska 2 SVESVE02
Svenska 3 SVESVE03
Svenska för invandrare

 

SFI A SFIKUA9
SFI B SFIKUB9
SFI C SFIKUC9
SFI D SFIKUD9

 

Frisörutbildningen hos Styleeducation

Vår frisörutbildning ges under 62 veckor, vilket innebär två och en halv termin. Här kommer du att få allt som krävs för att ta ditt del- och gesällprov och för att kunna arbeta som behörig frisör. Vi följer marknadens hårtrender och nyheter så att du som student alltid hålls uppdaterad med det senaste inom produkter, tekniker och styling. Här får du en gedigen frisörutbildning som innehåller allt från klassiska och tidlösa grepp till moderna hår som följer modets alla nycker.

Utbildningen består av flera kurser som betygssätts under utbildningens gång. Inför din kursstart måste ett material-/verktygskit införskaffas. Detta sker med eget ansvar utifrån en lista som skolan ansvarar för. På denna lista får du förslag på två leverantörer som du kommer att få handla av. Säljarna på dessa företag är kunniga på området och kommer även kunna ge dig prisförslag på de olika verktygen. Dem kommer Även förbereda fullständiga kit att köpa till rabatterade priser. Kostnaden för kitet är beroende på vilka verktyg du väljer att köpa med start från ca 6000 kr och måste bland annat innehålla dockhuvuden (med äkta hår), fön, plattång och saxar. Största fördelen med detta är att du redan innan kursstart får kunskaper kring ditt kommande yrke och lär dig vårda och värna om dina verktyg.

Var hålls frisörutbildningen?

Frisörutbildningen sker på plats i skolans lokaler på Palmfeltsvägen 5 i Globen. Tiderna är måndag-fredag. Teori varvas med praktiskt arbete på docka, frivilliga modeller eller kunder. Man kommer även befinna sig på skolans inarbetade elevsalong på Odengatan 33 i centrala Stockholm 1-2 dagar i veckan.

Vi har elever från hela Stockholmsområdet och även från andra orter i landet. Det är en stor mix av åldrar, kön och etnicitet vilket bidrar till en väldigt bra atmosfär på skolan.

Vad består utbildningen av?

Frisörutbildningen består av totalt 1500 gymnasiepoäng. Eleverna läser enbart hantverksämnen, 9 kurser. Inledningsvis arbetar eleven på docka, övar rullteknik och lär sig hantera sina redskap. Även salongslära och kundbemötande, konsultation, vett och etikett tas upp i flera moment. Det finns alltid en eller flera utbildade yrkeslärare till hands för vägledning.

Efter c:a 2.5- 3 månader då läraren gått igenom allt praktiskt och teoretiskt, slussas eleven ut till kundmottagningen. På salongen svarar eleven i telefon, tar emot bokningar och behandlar kunder och går vanligt förekommande arbete på en salong. Kursstarter till frisörutbildningen sker 4 gånger per år. Läraren är alltid på plats och vägleder i salongen och ska godkänna det arbete som ska utföras på kund både innan arbetet påbörjas och det färdiga resultatet.

Övrig information om utbildning inom frisöryrket

Eleverna är lediga under alla röda dagar.

Vad händer i slutet av frisörutbildningen?

De sista 10 veckorna av utbildningen, går eleven APL (arbetsplatsförlagt lärande). Det är av vikt att man befinner sig på en salong som följer kollektivavtal, har hängavtal med handels och innehar gesällbrev. För er som reser långväga kan praktikplats erbjudas på hemort. Detta måste då ske i samråd med ansvarig lärare/skolledare för att säkerställa kvaliteten. Innan eleven för sitt gesällbrev ska denne även arbeta 2000 timmar (motsvarande 1 år) som trainee. Detta gäller enbart vid anställning. Skulle man starta eget och eventuellt hyra stol är det 10.000 timmar (motsvarande 6 år) som gäller innan man för boka tid för gesällprovet. Mer information om gesällen och godkända salonger finns att läsa på  frisor.se/utbildning/att-bli-frisor och handels.se/schysstalistan

Kursstarter till frisörutbildningen sker 4 gånger per år. Januari, Mars, Augusti och Oktober.

När man vill göra en ansökan bokar man antingen en tid med oss på skolan eller så går man in på sin hemkommuns webbsida för att söka efter aktuell kursstart. Skulle det vara så att vi inte har en direktkommunikation med just din hemkommun kontakta då skolan så hjälper vi dig med din eventuella ansökan.