EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSwedish

Utbildningar och tjänster

Frisör, stylist och andra professionella utbildningar sen 2006 mitt i Stockholm. Läs mer nedanför och har du några frågor kan du alltid ringa oss eller använda vårt kontaktformulär på hemsidan.

Frisörutbildning

Frisörutbildningen är på heltid, dagtid måndag till fredag och löper över 62 veckor. Som elev förväntas man vara på plats i skolan för att kunna tillgodogöra sig den samlade kunskapen hos våra duktiga frisörlärare, som gemensamt har mer än 100 år i frisörbranschen!

Våra lärare är kreativa, engagerade och tycker om att jobba med människor. Frisörutbildningen är både lärorik och givande, men den ställer också höga krav på dig som elev. Så en förutsättning för att vi ska kunna hjälpa dig att lyckas är det viktigt att ha mycket hög närvaro under hela utbildningen. Läs mer…

Detta ingår i frisörutbildningen

 • Herr- och damklippning
 • Frisörkemi
 • Kundservice
 • Försäljningsteknik
 • Styling och festfrisyrer på korta och långa hår
 • Skägg-klippning
 • Permanent
 • Färgbehandling
 • Trend
 • Brud
 • Arbetsmiljö och ergonomi
 • Produktkunskap
 • Verktygslära
frisörs utbildning

Viktig information till nya elever

Målet efter vår utbildning är att eleverna ska avlägga del- och gesällprov för att kunna jobba som behöriga frisörer med frisörlicens.

Frisörlicensen är som ett körkort för frisörer, som utfärdas av frisörernas branschorganisation Sveriges Frisörföretagare.

Vår frisörutbildning består av flera frisörkurser som betygssätts allt eftersom. Utbildningen omfattar totalt 1450 gymnasiepoäng.

För att gå utbildningen krävs att man inför utbildningen införskaffar ett verktygssats med utbildningsmaterial till ett värde av ca 7000 kr.

Stylistutbildning

Stylistutbildning

Är det stylist du vill bli? Är du intresserad av styling, mode och trender? Då har vi en utbildning som passar dig. Som stylist jobbar du självständigt och kreativt. Det gäller att plocka fram det unika och fina hos den kund du möter.

Varför ska du bli stylist?

Du är intresserad av människor och trender i samhället. Du följer klädmode, hårstyling och makeup och har förmågan att se helheten och det vackra i den kund som vill ha din hjälp.

Tycker du att det låter intressent och roligt att jobba inom detta område har vi utbildingen för dig.

Vad ingår i utbildningen?

52 veckors heltidsstudier varav 8 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). Under utbildningstiden får du en grundläggande kunskap i sex hantverkskurser. Hantverk introduktion är grunden i stylist- och frisörutbildningen för att sedan byggas vidare på hantverkstekniska kurser med fördjupning inom kläder, hår och makeup.

Du går betyg på sex gymnasiekurser – omfattande 1 050 poäng.

 

målning och färgskala

Hitta till oss och våra utbildningar

Vi har lokaler i centrala Stockholm på Palmfeltsvägen 5 (Palmfeltscenter) och Odengatan 33. Till skolan här en elevsalong på Odengatan 33 där våra elever tränas att bli duktiga frisörer i en riktig salongsmiljö. Där går det även bra att boka elevbehandlingar till ett förmånligt pris, måndag-tisdag 9-17 onsdag 10-17 torsdag-fredag 9-17, Lunchstängt 12-13 alla dagar boka direkt på telefon 08-16 57 97.

I våra lokaler i Palmfeltscenter vid Globen får eleverna sin grundutbildning med både teori och praktisk övning på docka och modeller. Style Educations är en liten skola med nära kontakt mellan skolans lärare, ledning och alla elever, det skapar en trygg och familjär lärmiljö¶.

Samtliga lärare på vår frisörutbildning är behöriga yrkeslärare.