Vanliga frågor om våra utbildningar

Behöver jag några förkunskaper innan jag startar hos er?

Svar: Nej, utbildningen är en grundutbildning där man inte behöver kunna något innom yrket innan starten.

Kan man få CSN under tiden man går hos er?

Svar: Ja, alla som går våra utbildningar har rätt att söka studiemedel från CSN. Var noga med att kontakta CSN innan start, så att du är säker att du har möjlighet att få CSN och under hur lång period du kan få det.

Hur söker jag till er?

Svar: Våra utbildningar är komvux-utbildningar, så det innebär att du söker via din hemkommun. Om du böver hjälp kan du kontakta en Studie och yrkesvägledare/Kariärvägledare i just din kommun, eller så hör du av dig till oss på 072-398 53 36.

Kostar det något att gå hos er?

Svar: Nej, utbildninge betalas av din hemkommun, men du  behöver skaffa studiematerial/verktyg som kostar ca 6500:-

Jag kan inte vara i skolan på heltid, kan jag läsa på deltid eller diatans?

Svar: Nej, det är en heltidsutbildning som bedrivs i skolan så våra elever behöver närvara i skolan för att kunna tillgodogöra sig utbildningen.

Jag har jobbat som frisör tididgare, kan jag gå hos er för att få behörighet?

Svar: I de här fallen gör vi alltid en individuell bedömning. I vissa fall kan man få göra en validering och  läsa bara de delar av vår utbildning som man saknar kunskaper inom. I andra fall kan man behöva läsa hela utbildningen i alla fall. Kontakta skolan för att få svar just gällande dig. 072-398 55 18

Jag vill bara jobba som herrfrisör kan jag lära bara det hos er?

Svar: Nej, efter vår utbildning blir man både herr och damfrisör. Det är inte möjligt att bara gå delar av vår utbildning utan man läser ett helt kurspaket.

Har man lov när man går hos er?

Svar: Nej, våra elever läser på heltid under 62 veckor. Det betyder att man studerar under hela den perioden. Ledighet utöver helger infaller under röda dagar.